Kategoriler
Genel

Amazon’da Para Kazanmanın Sıradışı Yolu: Ayda Nasıl 1,500 Dolar Kazanıyorum?

amamzon

Muhtemelen bir tüketici olarak zaten Amazon’un hayranısınızdır, çünkü istediğiniz şeyleri ucuz yoldan sipariş etmenizi kolaylaştırıyor.

Ama Amazon’u iş ortağınız yapmayı hiç düşündünüz mü?

Geçen 11 ayda özel etiketli ürünleri Amazon’da satarak bir iş kurdum. Genel bir ürünü satın alıp kendi markam altında satıyorum. Sonuç olarak da: sabit, daha çok pasif olan 1,000 dolar ile 2,000 dolar arasında bir gelir elde ediyorum.Özünde bu iş Amazon’da çok satılan genel ürünleri bulup, kendi paketleme ve logonuzu oluşturup rakibinizden daha iyi satmayı içeriyor.

Kulağa hoş mu geliyor? Şimdi de kendi özel markalı işinizi nasıl kuracağınızla ilgili bunu davalık olmayın diye adım adım anlatalım.

Bu işe dalmadan önce, bunun bir çabucak zengin olma stratejisi olmadığını anlamak çok önemli.

Her ay gerçekten yüzlerce ya da binlerce ekstra dolar kazanabiliyorken, aslında bu iş çaba, sabır, ve bir fikri başından sonuna görmeyi gerektiriyor. Çok başarı istiyorsanız, beklentilerinizi buna göre tutmanız gerekmektedir.

Hala ilgileniyor musunuz? Hadi başlayalım o halde.

1. Adım: Araştırıp Bir Ürün Seçin.

Bu, bu süreçteki tartışmaya açık bir şekilde en zaman alıcı ve en önemli adım, ama Amazon’un samimi insanları size doğru yönü göstererek bu yükü hafifletiyorlar.

Bunun nedeni ise sitenin en çok satan ürünlerini yayınlıyor olması. Listeler tüketicilere neyin popüler olduğunu göstermek için tasarlansalar da, siz bu özelliği kendi lehinize de kullanabilirsiniz.

En çok satan sıralaması da size açılış öncesi ürün araştırması olarak hizmet veriyor. Bir ürün geliştirip iyi satıp satmadığını test etmek yerine, ürünün iyi satıp satmadığını görebilir, sonrasında da alıp almamaya karar verebilirsiniz.

Her kategoride Amazon’un en çok satan 100 ürün sıralamasında gezinirken gözünüz, hafif, sıralaması yüksek ve genel olan ürünlerde olsun.

Genelden kastım su şişesi, silikon spatula ya da el feneri gibi kendi markanız altında kolaylıkla üretilebileceğiniz şeyler olması. Başka bir deyişle, marka tarafından sürülen markaya ait bir ürünü seçmek istemezsiniz (iPhone ya da Nike ayakkabı vs.) , çünkü bu ürünler özel olarak etiketlenemezler.

İlginizi çeken bir ürün bulduğunuzda, ürün araştırma adımının ikinci safhası olan “rekabeti kontrol etme” safhasına geçelim.

Bu süreç boyunca, nasıl satıldığına bakmak için rekabet üzerinde çalışacaksınız.

Örneğin, diyelim ki odaklandığınız ürün yalıtımlı su şişesi. En çok satan 100 ürün sıralamasında bir tane yalıtımlı su şişesi markasının iyi sattığını biliyor olsanız bile, yine de rekabet alanı hakkında daha çok şey öğrenmeniz gerekmektedir.

Amazon sayfasının üst kısmında bulunan arama çubuğunu kullanarak “yalıtımlı su şişesi” kelimeleriyle arama yapıp sonuçlarına bakın.

İlk beş listeyi açıp; fiyat, değerlendirme, Amazon en çok satan ürünlerdeki sıralaması ve liste kalitesi değerlerini not alın. Sonraki adım isteğe bağlı, ancak birkaç araştırma yaptıktan sonra, iyi ve kötü listeleme arasındaki farklı anlayacaksınız. Bu beş listeden topladığınız bilgiyi kullanarak bu fırsatın yakalanabilir olup olmadığına bakın.

İdeal olarak, kağıdınızda şunları görmek isteyeceksiniz:

  • Ortalama fiyat 10 ile 40 dolar arası.
  • Düşük değerlendirme sayısı (yüksek olması da anlaşmayı bozmaz gerçi)
  • Çoğunluğunun en çok satanlar sıralaması 1,000 in altında.
  • Orta ya da düşük kaliteli listelemeler.

 

Hemen bir ürün bulamazsanız korkmayın. İşe yarayacağına inandığım bir ürünü aramak bana genelde saatlerce araştırmaya patlıyor.

Ancak, diyelim ki yalıtımlı su şişesi araştırmanız tüm gereksinimlerinizi karşıladı. Artık bir tedarikçi bulmaya hazırsınız demektir.

2. Adım:  Bir Tedarikçi Bulup İletişime Geçin

İyi bir ürün fırsatınız olduğunu anladığınız anda, bir tedarikçi vakti bulma vakti gelmiş demektir.

Ürüne bağlı olarak bulunduğunuz yerde bir tedarikçi bulabilirsiniz, ama bu size oldukça pahalıya patlayabilir. Bu yüzden bu konuda bana güvenin Alibaba’dan uluslararası bir tedarikçi bulun.

Alibaba’nın arama kutusuna aynı kelimeleri yazarak tedarikçinizi aramaya başlayın. Bu durumda “yalıtımlı su şişesi” araması size binlerce farklı ürün ve tedarikçi sunacaktır.

Aradığınız stili bulun ve birkaç farklı tedarikçi arayın. Listelemelerine bağlı olarak, gereken minimum sipariş miktarını, fiyat aralığını, stil seçeneklerini, teslim süresini ve özel etikete izin verip vermediklerine bakabilirsiniz. Ancak, doğru bir sipariş vermek için yine de tedarikçinize e-mail yollamanız gerekecektir.

İlk siparişinizde bile pazarlık yapmaya istekli tedarikçiler bulabilirsiniz. Minimum sipariş miktarlarının 500 ya da 1000 olduğunu iddia etseler bile, onlarla konuşup anlaşarak bu miktarı 200 ya da 300’e indirmek mümkün. Genellikle fiyatta da pazarlık yapmak için odalar mevcut. Kendinize güvenin ve geçmemiş olsanız bile bu yoldan geçmişsiniz gibi davranın.

3. Adım : Logo, Tasarım ve Paketlemenizi Edinin.

Vakit kazanmak ve süreci kolaylaştırmak için, iki adımda üç adım atmanız mümkün.

Ürüne özel etiketinizi yapıştırmanıza izin verecek bir tedarikçi bulur bulmaz, pazarlama materyallerinizi seçmeniz gerekecek. Endişelenmeyin, onları kendiniz yapmanıza gerek yok!

Rekabetçi fiyatlarla profesyonel tasarımcılar tutmak için Fiverr ya da Upwork gibi siteler kullanın.

Fiverr’da basit bir şekilde tasarımcıları arayıp onlara iş tekliflerinizi gönderiyorsunuz. Upwork’de ise, bir proje teklifi oluşturuyor ve tasarımcıların sizinle iletişime geçmesini bekliyorsunuz. Ben iki siteyi de kullandım, ama paketleme ve logo tasarımı için Upwork’ü tercih ederim.

Bu süre içerisinde marka adınızı bulduğunuzu farzederek, tasarımcıdan markanızı temsil edecek bir logo ve sizi rakiplerinizden ayırt ettirecek canlı bir paketleme tasarlamasını isteyin. Rakiplerinizden kastımız 1. adımda yapmış olduğunuz listede bulunan satıcılar.

Tasarım dosyalarınızı alır almaz onları tedarikçinize gönderip işleme başlamasını isteyin.

4.Adım: İnandırıcı Bir Listeleme Oluşturun

Tedarikçinizin teslim süresine bağlı olarak, kargonuzun gelmesi için 10 ile 30 gün arasında beklemeniz gerekebilir.

Bu zamanı akıllıca kullanın. Listelemenize odaklanmakla işe başlayın. Satıcı hesabı oluşturmak için Amazon’un yönlendirmeleri ve protokollerini takip edin, sonra da ürününüz için bir kayıt oluşturun.

İnandırıcı bir kayıt oluşturmak için;

  • Yüksek çözünürlüklü resimler kullanın.
  • Ürünün nasıl çalıştığını açık bir şekilde açıklayın.
  • Neden değerli olduğunu anlatın.
  • Onu rakiplerinden ayıran özelliklerini vurgulayın

Amazon’un listelemede neye izin verip vermediği baskısı içinde çalışmak zorunda kalsanız da, kalın bir metin ve madde işaretlerini anahtar kelimeler için kullanabiliyor olmalısınız.

1. adımda da farkettiğiniz gibi, çoğu satıcı iyi bir listeleme yapamıyor, ancak yine de iyi satış yapıyorlar. Daha belirgin listeleme ve ürün kaydı ile kaç tane daha satış yaparlardı hayal edebiliyor musunuz?

Bu, ürününüzü diğerlerinden ayırma ve markanızı bilgili ve aydınlatıcı bir marka olarak diğerlerinden ayırma şansınız.

5. Adım: Ek Gelir Elde Etmek için Amazon’un FBA Programını Kullanın.

Bazılarınız muhtemelen “tüm bu işlemler hiç de ek gelir için gibi gelmiyor,” diyordur.

Pekala, şu aşamaya kadar haklı olabilirsiniz. Ancak önceki adımlarda iyi bir iş çıkardığınızı varsayarsak, arkanıza yaslanıp meyvesini yemeye neredeyse hazırsınız demektir.

Amazon’un FBA programı sayesinde, ürünleri alma, paketleme ve kargolamanın monotonluğu ile uğraşmazsınız.

FBA karınızın ufak bir kısmını alsa da, çoğu satıcı için buna değerdir. Kargo masraflarınız da ücrete dahildir ve ürünleriniz otomatik olarak bedava kargoya uygun hale gelir, ki bu da daha fazla satış yapmanıza yardımcı olacaktır.

Ayrıca, genellikle FBA satıcıları, FBA’sı olmayan satıcılardan daha fazla sıralama derecesi alırlar. Amazon bunu resmi olarak onaylamamış olsa da, bunu kendi ürünlerimde farkettim ve bazı arkadaşlarım da aynı faydasını gördüler.

FBA listelemesini kurmak, nasıl çalıştığı, ücreti, başarı hikayeleri ve dahası için Amazon’un başlangıç rehberine bir göz atın derim.

Listelemenizi kurduğunuzda ve ürünlerinizi dağıtım merkezine kargoladığınızda, elleriniz istediğiniz gibi boş kalabilir. Bir müşteri ürünü satın aldığında tek bir parmağınızı dahi kaldırmanıza gerek kalmaz. Amazon’un FBA merkezleri geri dönüş ve müşteri hizmetleri sorunları da dahil her şeyin icabına bakacaktır.

6. Adım İlk Satışınızı Yapın.

Her işte ve endüstride, ilk satış en zor olanı olmuştur. Bir itibarınız ya da hali hazırda müşteriniz olmaz. Bu yüzden birini ürününüzü almaya ikna etmek oldukça zor olabilir.

Pek çok satıcı ürünlerini satışa sunma esnasında bir çeşit indirim ya da satış kampanyası düzenler. Fiyatı düşürerek, müşterinin öngördüğü riski azaltır ve onları ürününüze bir şans vermeye ikna edersiniz. Ayrıca ilgili aramalarında ürününüzün gösterilmesi için Amazon’un iç reklam sistemini de kullanabilirsiniz. Bu ürünün görünürlüğünü arttırmak ve ilk satışlarda artış sağlamak için harika bir yoldur.

Başka bir seçenek ise ürün kaydınıza trafik çekmek için Google Adwords kullanmaktır. Adwords daha pahalı olacağından, diğer methodlardan daha çok bundan satış oluşturma niyetindeyim.

Bunlar en yaygın stratejiler olsalar da, satışı ve trafiği arttırmak için yüzlerce başka yol var. İşte bu nokta yaratıcı olup ürününüzle eğlenebileceğiniz noktadır!

Ya da her şey kendi halinde gidiyorsa, arkanıza yaslanın ve bırakın ek gelir size gelsin.

Özel Etiket İşinde Ne Kadar Para Kazanabilirsiniz?

Farklı türde ürünlerin farklı puanları ve masrafları olduğu için, bu sayılar sadece tahminlerden ibarettir. Ancak, işte size kazanabileceğiniz bir para fikri.

Kendi kategorilerinde ilk 100’de yer alan ürünler genellikle günlük binlerce dolar kazandırır. İlk 500’de yer alan ürünler ise günlük yüzlerce dolar kazandırır.İlk 2,000 ya da 3,000’de yer alan bir ürün bile size düzenli bir ek gelir sağlayabilir.

Seçtiğiniz ürüne bağlı olacağından kendi özel etiketli markanız için başlangıç yatırımını tahmin etmek zor olsa da, size kendim ilk ürünüme ne kadar harcama yaptığımı anlatabilirim.

Her biri 3,20 dolar olan üründen 500 birim sipariş ettim. Bu 1,600 dolara ek olarak, paketleme ve logumu tasarlamak, websitesi kurmak, Amazon iş hesabı açmak ve diğer ufak harcamalarım için de 400 dolar harcadım. Yani ilk özel etiketli ürünümü satışa sunmak bana yaklaşık 2,000 dolara patladı.

Ancak ilk markalarını ayağa kaldırmak için sadece yüzlerce dolar ayrıca da binlerce dolar harcayan insanlar da tanıyorum.

Kuvvetli bir kar marjı arayın. Ben her birim için %50 kar marjı koymayı seviyorum. Hepsi ürüne bağlı olarak değişiyor, ama her bütçenin bir sınırı var.

Bu rehberde çok fazla bilgi olsa da, kapsamlı diyemem. Kurcalayın, araştırma yapın, diğer satıcılarla konuşun ve özel etiket işinizi başarılı ve karlı bir girişim haline getirmek için başka neler yapabileceğinizi öğrenin.

Sıra sizde: Özel etiket işine girecek misiniz? Girdiyseniz ve işi yapıyorsanız bizimle deneyimlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin!

 

Çevrilen Link : http://www.thepennyhoarder.com/private-label-products-on-amazon/?_notoolbar&_nospa=true

Çevrilen Başlık: A Unique Way to Make Money on Amazon: How I Earn $1,500 a Month

“Amazon’da Para Kazanmanın Sıradışı Yolu: Ayda Nasıl 1,500 Dolar Kazanıyorum?” için 15 yanıt

Sen bunu paylaştınya helal olsun ortalık cakal dolu kurs diye ucret alıp milleti kekleyenler var Allah razı olsun senden kardeşim

tecrübeleriniz için teşekkür ederim . ben yeni başlayacam e-ticaret e yorumlarınızı dikkate alacam iyi çalışmalar

Ben bu işe girmek istiyorum fakat kafamda soru işareti olan yerler var. Mesela ürünü seçip, pazarlık edip kargolattıktan ne kadar zaman sonra amazonda hesap açmalıyız? Ayrıca hangi depoya gideceğini, yani amazon depo adresini nasıl öğreniyoruz?

Alibaba dan toptan alışveriş var Türkiye’de gümrükte takılacak ve vergisini vermek zorunda kalicaksin.ee burda kar nerde simdi

Türkiye ile bir işin yok.Ürünü çin’dekş tedarikçiye yaptırıp adresi amazon olarak gösteriyor ürünleri oraya gönderiyorsun.Ayda 40 dolar verip amazonun deposunu kiralıyorsun.Amazon senin adına ürünleri satıyor.

Sitenin bir çeviri sitesi ve yazarın da bir Türk olmadığını bildirmek için yorum atıyorum.

Merhaba,aldığımız ürün bize mi geliyor yoksa aldığımız yerden bizim adımıza adrese mi teslim ediliyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir