Kategoriler
Genel

2020 En Ucuz Vps – En İyi Vps Hangisidir ?

Vps server kiralama orta düzey siteler için en ideal çözümlerden birisidir. Hosting paketleri gibi çok kısıtlı değildir. Sunucular kadar pahalı değildir ve gereksiz kaynak tüketimininde önüne geçmiş olur. Hitlerimiz artığı zaman taşıma olmadan ve beklemeden bir tıkla ve kolayca bir üst pakete geçebiliriz.

Vps seçimi yaparken en ucuz vps yi mi arıyoruz yoksa en hızlı vps nin mi ? peşindeyiz. Yoksa her ikisi birden en iyi vps yi mi arıyoruz. Neyse ki doğru yere geldiniz. Hangi vps firmasının en iyi olduğunu bulmak için araştırma yaptık.

Vps sağlayıcılarının birbirine benzer özelliklerini , hangi alanda extra hizmet sunduklarını , fiyat karşılaştırmalarını , Türkiye’den ping çektiğimizde ne kadar sürede yanıt aldığımızı ve destek hizmetlerinin kalitesi hakkında bir çok soruya cevap bulacağız.

En iyi 10 Vps Firması :

Vps Lokasyon Nasıl Seçilir ?

Vps seçimi yaparken en önemli kriterlerden birisi de lokasyon seçimidir. Lokasyon seçerken site kullanıcıları en çok hangi bölgedeyse o bölgeye yakın seçilmelidir. Örneğin türk kullanıcılarına hitap ediyorsak amerika lokasyon değil Almanya lokasyon daha iyi bir tercihtir.

Türkiye konumlu kullanıcılara hitap eden siteler için bir kaç lokasyon tavsiyesi verelim.

DigitalOcean : Amsterdam – Am2 ve Am3’ten daha az ping süresi vardır. Frankfurt FRA1 diğerlerinden biraz daha iyi görünüyor. FRA1 paketini seçmelisiniz. DigitalOcean Ping Testi

Vultr : Amsterdam 80Ms , Frankfurt 54Ms , Paris 80MS Burda da Frankfurt lokasyon seçilmedilir. Vultr Ping Testi

Hertnez : Nuremberg veya Falkenstein herhangi birisi seçilebilir.

Linode : Frankfurt lokasyon seçilmelidir. Linode Ping test

Google Cloud : Lokasyon seçimi yaparken sırasıyla europe-west3 – europe-west4 ve europe-west6 seçilmelidir. En iyi hız west3 te vardır. Google Cloud Ping Testi

Kısaca özetlemek gerekirse neredeyse tüm hizmet sağlayıcılar Frankfurt’u merkez olarak seçmişler ve bizimde seçimlerimizde ilk tercih edeceğimiz lokasyon Frankfurt olmalıdır. Eğer paketler arasında Frankfurt yoksa Amsterdam ve Paris seçilebilir.

Vps Ping Süreleri nedir ?

https://cloudpingtest.com/ 

https://pingtestlive.com/

2 adresten kolayca ping sürelerini test edebilirsiniz. Ne kadar azsa o kadar iyi anlamına geliyor.

 

Vps Fiyat Karşılaştırma

VPS Karşılaştırma 2020: Linode vs DigitalOcean vs Vultr vs Contabo vs Hertnez gibi bir kaç firmayı inceleyeceğiz.

 

Similarweb verilerine göre aylık ziyaretçi sayıları aşağıdaki gibidir.

Digitalocean : 8.80 Milyon
Linode          : 2.90 Milyon
Vultr             : 5.80 Milyon
Contabo        :  0,5 Milyon

Hetzner        :  0,8 Milyon
Scaleway      : 0,3 Milyon

Listeden Hetzner ve Scaleway’ı diğerlerinden ayırmak gerekiyor. Diğerleri sadece vps satarken bu iki firma daha çok sunucu üzerine yoğunlaşmıştır.

Hitlerden de görüldüğü gibi DigitalOcean lider konumdadır ve 2. olarak Vultr takip etmektedir. 3. Linode ve 4. Contabo olarak devam etmektedir. Listedeki tüm sağlayıcıları özenle seçtik ve kriterlerinize göre hepsinden alabilirsiniz.

 

Kredi Kartı Ön Çekim

Kuponlu veya Kuponsuz olarak vps alımlarınız firmalar Kredi Kartınızı tanımlama adına önden küçük miktarlarda çekim yapmaktadır. Listedeki sağlayıcıların neredeyse hepsi kullandıkça öde modelini seçmişlerdir.Ve saatlik ücretlendirilirsiniz. Ay sonunu beklemeden istediğiniz zaman hizmeti sonlandırabilirsiniz. Kuponla aldım ne gerek var Kredi kartına diyenler içinde kartınızla beraber sizi tanımlamış oluyorlar ve sürekli bedava kullanmanızın önüne geçmeye çalışıyorlar.

Google Cloud 1.08$
Microsoft Azure 0$
Scaleway 2€
Aws amazon 1.10$
Vultr 0$
Digitalocean 1.23$ ücret çekmektedir.

 

En İyi Vps Hangisidir ?

Kupon kullanarak alacaksanız Google Cloud ve Azure tercih edilmelidir. 12 ay boyunca bedava kullanmış olursunuz. Bunlardan farklı bir tercih yapmanız gerekirse ilk tercih Hertnez olmalıdır. Hat kapasiteleri ve ping süreleri rakiplerine oranla daha iyi ve Fiyat olarakta nerdeyse 4’te 1 fiyatına aynı hizmeti alıyorsunuz. Bizim şampiyonumuz Hertnez.

Bu Hizmeti alınca panelsiz linux olarak almış olacaksınız. Tüm kurulum ve ayarları kendiniz yapmanız gerekecek. Bu gözünüzü korkutmasın. Yapacağınız bir kaç işlemle kendi sunucunuzu yönetebilirsiniz.

Senelik Ne Kadar Kara Geçeceğiz ?

  • Cpanel (yerine Cyberpanel)   Cpanel vps = Aylık $20
  • Litespeed (yerine Openlitespeed) Aylık $9
  • Vultr ve benzerleri yerine Hertnez kar Aylık $15
  • Türk aracılardan alırsak $20 dolar için Aylık $4
  • Godaddy (yerine namecheap) Senelik $24/ Aylık $2

$240(senelik Cpanelden kar ) + $108 (Senelik Litespeedten kar) + $180 (Hertnez seçerek senelik kar) + $48 (Senelik Vergi ) + $24 (Namecheap kar) = $600

Aşağıdaki gibi kurulum yaparsak senelik 600 dolar kar ediyoruz. Güncel kurla senelik 3.600tl veya aylık 300tl (50 Dolar) kara geçmiş oluyoruz.

Vps Kurulumu Nasıl Yapılır ?

Vps alırken Centos 7 sürümünü kurdurduktan sonra aşağıdakileri kurulumları yaparsak soyguncu Cpanel ve Litespeed‘e aylık para vermeden ücretsiz ve çok hızlı vps kurulumu yapmış olacaksınız.

0- Namecheap.com Domain Alımı (Güvenilir ve Düşük ücretli)

1- Cloudflare Domain Ekleme

2- Cyberpanel kurulumu

2a- Php Son Sürüm (PHP 7.4.3) Seçimi

3- Openlitespeed Kurulumu ( Cyberpanele entegredir.Cyberpanel kurarken bunuda kurmuş oluyorsunuz.)

4- Openlitespeed e giriş için Port Ekleme

5- Cyberpanel Domain Ekleme

6- Cyberpanel .Httacces ayarı

7- Litespeed Cache kurulumu

Bu adımları takip ederseniz serverınız kurmuş oluyorsunuz. Google’dan aratarak adımları çok kolayca kurabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir